Huurrecht

Huurrecht woonruimte
Een handtekening plaatsen onder een huurcontract is niet zo moeilijk. Maar weet u wel wat u ondertekent? Zijn de bepalingen in het huurcontract wel correct en niet te eenzijdig? En wat te doen bij conflicten? Tijdens de huurperiode kan er veel mis gaan. De verhuurder weigert bijvoor beeld een lekkage te repareren. Kunt u als huurder de verhuurder aanspreken? Mag u de huurbetalingen stopzetten of de reparaties zelf ver richten en de kosten verrekenen? u een woning te huren? Asta Advocaten kan u daarin adviseren.

Huurder

Overweegt u een woning te huren? Dan ontvangt u in de regel een concept huurovereenkomst van de verhuurder. Daarin staan onder meer het adres, de huurprijs en de contractsduur (bepaalde of onbepaalde tijd). Hoe weet u of bepalingen juist en correct verwoord zijn? Vaak staan er in het huurcontract eenzijdige bepalingen die voordelig zijn voor de verhuurder. Het is dus belangrijk dat u weet waar u uw handtekening onder zet. Mr. Aalsma loopt graag de huurovereenkomst even met u door. Dat voorkomt conflicten in de toekomst.en handtekening plaatsen onder een huurcontract is niet zo moeilijk.

Maar weet u wel wat u ondertekent? Zijn de bepalingen in het huurcontract wel correct en niet te eenzijdig?

Blijf niet met dit soort vragen zitten, maar bel en vraag advies. Asta Advocaten legt u in een vrijblijvend telefoongesprek uit wat uw rechten zijn en hoe u deze kunt afdwingen. 

Verhuurder

Wilt u een woning verhuren, spreek dan vooraf de inhoud van het huurcontract door met een specialist van ons kantoor. Is het verstandig om tijdelijk of voor onbepaalde tijd te verhuren? Staat er bijvoorbeeld een verbod in om hennep te verbouwen? En heeft de huurder domicilie gekozen in het gehuurde? Bent u vergeten dergelijke bepalingen op te nemen, dan kan dat in latere procedures wellicht tegen u werken. Zorg dus dat u zich tijdig laat informeren. Zij adviseert u graag. Zijn de bepalingen in het huurcontract wel correct en niet te eenzijdig? En wat te doen bij conflicten? Asta Advocaten kan u daarin adviseren.

Conflicten

Het komt zeer regelmatig voor dat huurders de verschuldigde huurpen- ningen niet voldoen. Of altijd te laat betalen ("de slepers"). En er zijn huurders die overlast veroorzaken, hennep verbouwen in hun woning of hun woning onderverhuren. Asta Advocaten heeft een jarenlange exper- tise in het aanpakken van dergelijke huurders. Er wordt in gerechtelijke procedures onder meer betaling, ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van het gehuurde gevorderd.

Rechtsgebieden

Wat zoek je?

Zoeken

Contact

Praesent vitae adipiscing nunc