Bouwrecht

Een juridisch conflict in de woning- en utiliteitsbouw is lastig. Wilt u weten waar u staat? Asta Advocaten kent het bouwrecht vanuit de praktijk als geen ander.

Als aannemer, investeerder of projectontwikkelaar hebt u te maken met veelzijdige projecten. Over de taken en verantwoordelijkheden van iedere partij ontstaat dan nogal eens onenigheid. Of het nu gaat om de ontwerpfase, bestek- fase, uitvoering of nazorg, Asta Advocaten kan u bijstaan bij het oplossen ervan.  

Contracten

Overeenkomsten zijn essentieel in de bouw. Asta Advocaten kan deze voor u opstellen of nakijken op valkuilen. Zelfs bij een goed contract kan er echter nog onenigheid ontstaan. Wanneer is iets bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever of opdrachtnemer? Mr. Aalsma brengt rechten en risico’s in kaart en ondersteunt u bij het innemen van een stevige positie. Ook tijdens de gebruiks- of nalevingsperiode van de contracten kan Asta Advocaten u of rechtreeks uw medewerkers daarbij ondersteunen middels de telefonische dienstverlening.  

Onze rol

Asta Advocaten kent de bouwsector en zijn volledig thuis op de terreinen aanbesteding, inkoop en alle vormen van ‘design and build-contracten’. Ligt een overheidsinstantie dwars of lukt het niet tot overeenstemming komen met een andere zakelijke partij? Samen met u bepaalt zij de juiste aanpak en onderzoekt ze welke praktische oplossingen haalbaar zijn. Als bemiddeling niet het gewenste effect sorteert, kan ze voor u procederen. Arbitrage is dan de meest gebruikelijke rechtsgang.

Aandachtsgebied

Rechtsgebied

Wat zoek je?

Zoeken

Contact

Praesent vitae adipiscing nunc